Boerin_Quilenda
Specialty ongebrande koffie

Proef de smaak van Angola

Ongebrande specialty bonen kopen online

Ben jij op zoek om unieke ongebrande koffiebonen te bestellen voor jouw branderij? of brand jij het liever thuis? Dan ben je hier op het juiste adres.

Als Mfutila Coffee werken wij samen met ons eigen koffieboeren in Angola en importeren wij onze eigen unieke ongebrande koffie rechtsreeks naar Nederland. Hoewel wij ons eigen koffie branden en deze gebrand op de markt zetten, kan er bij ons ook kwalitatieve ongebrande koffie ingekocht worden. Dit kan van een aantal jutte zakken tot een hele container. Wil jij als brander onze ongebrande koffie ”cuppen” /  proeven dan is dat mogelijk. Neem hieronder via de link contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. In Noord Europa zijn wij het enige bedrijf die deze unieke bonen hebben.

 

De minimale hoeveelheid ongebrande koffie die je kan inkopen is 60 kilo. Dat is 1 jutte zak. Voor grotere klanten kan er ook 1 hele container worden ingekocht. Dat is gelijk aan 20.000 kilo ongebrande bonen. Na het branden blijft hier 80% van over om gebruikt te worden.
Omdat wij het hele supply chain van boer tot Nederland (consument) zelf beheren kunnen wij onze specialty ongebrande koffiebonen voor een scherpe prijs op de markt aanbieden. Wij hebben de algemene koffieprijs als indicator voor onze prijs per container. Voor kleinere hoeveelheden zijn er andere prijzen.
Ook is er een verschil in prijs tussen de verschillende ongebrande specialty koffie varianten, dit zijn de Arabica en Robusta bonen.

Angolese koffie wordt gekenmerkt door haar zoete smaak met hints van noten, honing, caramel en vanille. Het is het meest populair in Zuid-Afrika. Een ander belangrijke kenmerk van onze (ongebrande) specialty koffie is dat het iets minder cafeïne heeft dan de gemiddelde koffie, vandaar de zoetere smaak. 

Zoals aangegeven hebben wij zowel de Angolese Arabica als de Angolese Robusta boon die besteld kan worden. Het verschil tussen deze 2 soorten is dat Arabica ten opzichte van de Robusta boon bijna 2x zo weinig cafeïne heeft. Hierdoor is de Arabica boon zoeter en is deze  koffievariant populairder bij de consumenten dan de Robusta.

Naast het feit dat onze koffies uit Angola in het algemeen zoeter zijn en minder zuur bevatten, kan onze Robusta boon ook als 100% gebrand worden en gedronken worden. Dit is vrij uniek want je drinkt eigenlijk dubbel zoveel cafeïne maar dat proef je niet in de smaak en zuurheid.