Onze boeren

Boerin_Quilenda

Sinds 2020 werken we samen met 20 boeren in 7 provincies van Angola. We vinden het belangrijk om de mensen die onze koffie verbouwen aan u voor te stellen. Zo ziet u de gezichten achter de koffie die u dagelijks zult drinken.

Naast een eerlijk loon voor hun werk en oogst, is het voor ons als bedrijf ook belangrijk dat we onze boeren hun families kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Dat levensonderhoud is naar onze mening niet alleen het geld dat wordt verdiend met het verbouwen van de koffiebonen, maar eventueel ook ondersteuning in de eerste levensbehoeften: het recht op onderdak, kleding, eten en onderwijs. We gaan hierin als bedrijf ver: het is de droom van Mauro Mfutila en Stefan Mladenovic om er voor te zorgen dat de boeren en hun families door hun samenwerking met Mfutila coffee veel zullen bereiken, en ze samen zorgen voor een wederopbouw van Angola en uitbreiding van kennis en kunde van de inwoners van het land. Dat begint bij kinderen, en dus bij de families van onze boeren. Graag stellen we een aantal van hen aan u voor.

Het is Angola niet gebruikelijk om aangesproken te worden met je voornaam. Vaak wordt je achternaam gebruikt als manier van aanspreken. 

Zacarias

Zacarias is als manager van een aantal plantages verantwoordelijk voor de Robusta bonen in de stad Quilenda, provincie Quanca Sul. Onze Robusta bonen worden daar op tenminste 700 meter verbouwd. Het klimaat in de Quanza Sul provincie in combinatie met de hoogte waarop de bomen groeienzorgt voor een speciale smaak die kenmerkend is voor de Robusta koffie uit Angola

 

 

 

Futi

Futi is 63 jaar en werkt als een van de werknemers op onze plantage in Quilenda, Cuanza Sul. Ze werkt al jaren op de plantage en kent de bonen en weersomstandigheden die invloed hebben op de rijping en smaak als geen ander. Haar kennis is onmisbaar in het verkrijgen van een geweldige smakende Robusta boon.

 


Rosa

Rosa is verantwoordelijk voor de Arabica bonen in de stad Andulo, provincie Bie. De Arabica bonen groeien een stuk hoger dan de Robusta’s. Namelijk op 2000 meter hoogte. Het duurt langer voordat een nieuwe Arabica boom genoeg gerijpt is om goede bonen te produceren. Gemiddeld 5-7 jaar. Voor de Robusta boom is dit 2-3 jaar.

Mensen als Maria Rosa, die samen met andere boeren in Angola zorgen voor bonen van hoge kwaliteit, zijn onmisbaar in onze organisatie. Zij hebbend de kennis in pacht, die ze doorgeven aan de jongere generatie boeren, pachters en plantage eigenaren.

 

 

Volg onze Instagram pagina